ЕКСКУРЗИЈА

30. маја 2017. године организована је једнодневна екскурзија у Београду.

Садржај екскурзије:

  • Посета зоо-врту
  • шетња и вожња возићем Калемегданом
  • посета дино-парку
  • ручак у McDonald’s ресторану
  • одлазак на представу у позоришту “Пуж”

Екскурзија је била врло садржајна, и деци занимљива. Протекла је у реду на задовољство деце и васпитача.


СЕМИНАР

Првог априла у нашем објекту одржан је семинар у сарадњи са Креативним центром и ПУ “Наша Радост” из Пландишта. Тема стручног усавршавања васпитача била је “Дечији страхови као инхибитори напредовања у развоју и учењу”. Семинару су присуствовали сви запослени васпитачи из наше установе. Утисци са стручног усавршавања су веома позитивни и применљиви у пракси.

            


ПРОЛЕЋЕ МЛАДО ИЗ ТОПЛОГ КРИЛА
ДАРОВЕ ДЕЛИ У СРЕД АПРИЛА
ДРВЕЋУ НЕЖНЕ ЦВЕТОВЕ БЕЛЕ
А ЦВЕЋУ МАЛЕ ЗЛАЋАСТЕ ПЧЕЛЕ

По плану и програму васпитачи са децом припремају пригодан програм у сусрет пролећу. Уз редовне активности о променама годишњих доба и карактеристикама које оно носи, организују се и приредбе поводом дана пролећа. Ове године је у сваком објекту организован и програм поводом Ускрса. Организоване су разне радионице где су деца била веома креативна и на разне начине одрадили безброј радова и фарбали и украшавали Ускршња јаја.


ЗИМОВАЊЕ

У периоду од 03.02. до 10.02.2017. реализовано је зимовање деце на Златибору у одмаралишту Спорт Трим. Боравило је 33. деце и зимовање је протекло у реду.


НОВА ГОДИНА

Децембра месеца, на велику радост наше деце, у свим објектима стигао је Деда Мраз. Уз пригодан програм прославили смо Нову годину, фотографисали се са Деда Мразом и добили пакетиће.

     


ЈЕСЕН ЈЕ ОВА СЛИКАРКА СТАРА
ШТО ЦЕЛУ ПРИРОДУ ВЕШТО НАШАРА
ПОМЕША БОЈЕ ЖУТУ И СИВУ
И СТВОРИ СЛИКУ ВЕЛИКУ ЖИВУ

Даровиту и раскошну јесен  прославили смо у свим објектима наше установе уз пригодне стихове, песме и драматизације. Организоване су радионице дечијих ликовних радова. Деца су уживала у изобиљу јесењих плодова.


ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

У октобру месецу у свим објектима маше установе обележена је дечија недеља. Кроз разноврсне активности и садржаје деца су учествовала у спортским такмичењима, рециталима, драматизацијама и порукама деци света кроз цртеже и ликовне радове. Тема под којом смо обављали активности у оквиру дечије недеље гласи: “Сваки становник наше планете роди се као дете“.

               


ПОТРЕБЕ ПОРОДИЦА И ДЕЦЕ У ОПШТИНИ

Смештајни капацитети приближно одговарају потребама породица из Беле Цркве.

Потребама за овим облицима рада обухваћено је 300 деце.

Полудневни боравак је облик предшколског васпитања и образовања деце у општини Бела Црква којим је обухваћена скоро цела популација деце годишта пред полазак у I разред, односно деца рођена од 01.03.2010. године до 28.02.2011. године. У полудневни боравак се према опредељењу родитеља уписују деца рођена до краја 2011. године.

Полудневни боравак је организован у свим местима општине Бела Црква, Кусић, Крушчица, Врачев Гај, Јасеново, Бан. Паланка, Дупљаја, Црвена Црква и Гребенац.

objekti

Целодневни боравак је организован је организован само у Белој Цркви и то у четири васпитне групе: јаслице, млађа, две средње и најстарија група.

Према нашим могућностима, настојаћемо да организацију рада у свим вртићима прилагодимо броју деце и њиховом узрасту, као и дужини боравка.

Сва уписана деца су укључена у редовне васпитно-образовне активности. За децу са тешкоћама у развоју рад ће бити организован у редовним васпитним групама као и до сад, уз поштовање принципа и процедура прописаних Законом о основама система васпитања и образовања и Законом о предшколском васпитању и образовању.

Ове године се наставља са праксом организовања учења енглеског језика, у сарадњи са НС ПРО ГРУП из Вршца.

objekti2


20160913_102613         20160913_102623

У сарадњи са СО Бела Црква и Националном службом за запошљавање омогућено је ангажовање четири лица на привременим и повременим пословима који ће радити на стварању што повољнијих и безбеднијих услова за боравак деце у свим нашим објектима. Између осталог радници на привременим и повременим пословима поправиће дотрајале и руиниране реквизите, офарбаће их и отклонити све недостатке који угрожавају безбедност деце.

Такође, у сарадњи са СО Бела Црква и Националном службом за запошљавање ПУ “Анђелка Ђурић” додељен је један приправник стажиста, који је распоређен у целодневном боравку где је и највећи број деце, као помоћ васпитачима у остваривању постављених циљева и задатака у остваривању што квалитетнихег васпитно-образовног рада.


img_20160909_110850    img_20160909_120947    20160909_150358    img_20160909_120941

 

9. септембра 2016. године одржани су ПЕРТИНИЈЕВИ ДАНИ 2016 на традиционалној манифестацији која окупља стручну јавност и презентује најновије едукативно-дидактичке материјале, опрему и дешавања из предшколске области присуствовала је директорка наше установе. Према нашим финансијским могућностима обновљен је део дидактичког материјала и играчака за наше установе.