Поштовани родитељи/старатељи

Обавештавамо Вас да је Предшколска установа обезбедила све услове за безбедан прихват уписане деце у ЦЕЛОДНЕВНОМ БОРАВКУ за школску 2019/2020 годину од 11.05.2020. године уз прибављање потврде о запослењу
оба родитеља и потврде од педијатра, у складу са тим од 01.06.2020. године можете доводити своје дете у ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК без прибављања потврде о запослењу родитеља, већ је само потребна потврда педијатра.
Након укидања ванредног стања важе сва права и обавезе у складу са Уговором који сте потписали са установом, а која су важила и пре увођења ванредног стања.

Корисницима наших услуга од 01.06.2020. године обрачунаваће се и наплаћивати услуге Установе на начин који је био примењиван и пре увођења ванредног стања.

Упис  2020/2021

Упис деце у предшколску установу за школску 2020/2021 годину вршиће се од 01.06. до 12.06.2020. године у Белој Цркви (у објекту Данфат) радним данима од 10:00 до 13:00 часова.

Пре почетка уписа родитељи који нису поднели захтев електронским путем дужни су да поднесу захтев у папирном облику. Захтев можете преузети овде или лично у објекту данфат у Белој Цркви.

Приликом уписа деце, родитељ је дужан да приложи:

   1. Потврду о здравственом стању детета од педијатра;
   2. Важећу личну карту родитеља/старатеља који врши упис (само на увид).

НАПОМЕНА: Упис деце могу вршити само родитељи/старатељи, документа не смеју бити старија од 6 месеци.

Наставак рада вртића

На основу Одлуке Владе Републике Србије и министарства просвете обавештавамо Вас да ће предшколска установа почети са радом, искључиво ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК, од понедељка 11.05.2020. године. Пријем уписане деце у ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК запослених родитеља, односно других законских заступника који немају другу могућност збрињавања деце, могу их укључити у групу и потребно је донети:

    1. Потврду педијатра о здравственом стању детета (не старију од 7 дана)
    2. Потврду послодавца да родитељи/други законски заступници послове морају да
     обављају у седишту или другим пословним и организационим јединицама послодавца, са
     контактом послодавца.

За потврду педијатра потребно је јавити се изабраном педијатру, улаз из Јована Цвијића (саветовалиште):

    • др. Борислава Мунћан понедељак, уторак и среда од 11:00 до 12:00 часова
    • др. Цвета Јанковић

Предшколска установа је предузела све потребне мере у складу са препорукама министарства здравља, како би се објекат припремио и био безбедан за долазак и целодневни боравак деце, као и почетак обављања непосредног васпитно-образовног рада и свих других делатности и послова предшколске установе. Моле се родитељи да прате упутства и препоруке надлежних органа, те да поштују све потребне мере заштите како би се сачувало здравље деце, њихових породица и запослених у предшколској установи.

Поврат средстава за екскурзију

Драги родитељи, обавештавамо Вас да је једнодневна екскурзија која је била организована за мај месец 2020. године ОТКАЗАНА услед проглашене епидемије вируса КОВИД-19.

Уколико сте уплатили средства на рачун предшколске установе за одлазак детета на једнодневну екскурзију можете поднети за повраћај уплаћених средстава.

Захтев можете преузети овде или доћи лично у предшколску установу на адреси:

     • 1. Октобра бб, објекат „Дечија радост“ (Данфат), попуњен образац је потребно предати рачуноводству предшколске установе на наведеној адреси.

Поштовани родитељи/старатељи,

Обавештавамо Вас да имате могућност да поднесете електронску пријаву за упис детета у предшколску установу путем портала еУправа, услуга еВртић.

Ваше захтеве можете поднети сваког дана почев од данас, 30.03.2020. године до 15.05.2020. године. Ваши захтеви ће бити обрађени у најкраћем могућем року и о томе ћете бити благовремено обавештени, као и о даљим корацима за упис детета.

Уколико се јави потреба за доставом додатне документације то можете послати на емаил адресе:

vrticfinansijebc@gmail.com

vrticbc@gmail.com

Контакт особе за рад са странкама/родитељима

Мирјана Драгодан

Владимир Југовић

013/2-851-343

За упис детета потребно је:

 1. Поднети захтев путем Портала еУправа;
 2. Потврда педијатра (када то услови буду дозвољавали);
 3. Када добијете обавештење о обрађеном захтеву, потребно је доћи на потписивање Уговора и са собом понети личну карту, а о термину ћете бити обавештени преко Портала еУправе.

За родитеље/старатеље који немају могућност за подношење захтева за упис детета путем Портала еУправа, већ ће захтев поднети у папирном облику (преузми захтев), биће им омогућено да то учине у Установи након укидања ванредног стања.


Од сада могућа пријава деце у Вртић електронски и у општини Бела Црква

 

Бела Црква, 15. фебруар, 2020. године

Грађани Беле Цркве од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу/ предшколске установе.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе.

Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

Од ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.

Електронско подношење пријаве се врши  jедноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.